Reflexologia si sfaturi pentru un corp mai frumos

Reflexologia si sfaturi pentru un corp mai frumos

Refloxologia este stiinta zonelor reflexogene ale organismului situate pe suprafata corpului.

Reflexul este activitatea fundamentala a sistemului nervos cu ajutorul caruia se stabilesc si se coordoneaza relatiile dintre organe, organism si mediul inconjurator.

Reflexologia este o terapie naturala care se executa prin aplicarea unei presiuni usoareasupra zonelor reflexe ale talpilor sau palmelor. Prin intemediul acestei terapii, se restabilesc energiile de care are nevoie corpul uman, se restabileste starea de echilibru si se pot activa procesele de autovindecare ale corpului.

reflexologia,sfaturi,idei,corp frumosScopul reflexologiei este acela de a face sangele sa circule prin intregul corp si de a dispersa deseurile toxice care au tendinta de a se acumula la nivelul talpilor din cauza gravitatiei.

Printre beneficii, enumeram: incurajeaza si sustine corpul sa se autovindece, inlatura stresul, alina durerea, elimina toxinele, stimuleaza circulatia corecta a sangelui. Cercetatorii studiaza si arata prin stii de caz cat de importanta este reflexologia in alinarea durerilor de cap si a migrenelor.

Stiati ca reflexologia labei piciorului il ajuta pe practicant sa stabileasca starea de sanatate a clientului?

Stiati ca reflexologia aplicata pe mana permite depistarea afectiunilor prezente cat si a celor care au avut loc in trecut sau a celor care se vor petrece in viitor?

Relaxarea constituie cheia unei reflexoterapii eficiente. De aceea este foarte importanta pozitia subiectului masat, caruia trebuie sa i se gaseasca si ofere cele mai bune conditii in cabinet. Pentru ca efectul sa fie vizibil si de durata, pacientul trebuie sa stie ca si lui ii revine o parte din sarcina cu referire la adoptarea unui stil de viata echilibrat.

Ce presupune un stil de viata echilibrat? In mare parte, inlaturarea exceselor de orice fel:tutun, alcool, cafea, grasimi alimentare, stres, viata sexuala dezordonata dar si introducerea in stilul de viata asportului, consumul de apa. Specialistii ne recomanda sa evitam pesticidele si substantele chimice, sa consumam alimente cat mai bogae in fibre.

HIPOCRAT spunea “Lasa hrana sa fie remediu, iar remediile sa iti fie hrana.”

Dupa sedinta de reflexologie, un pahar de apa este binevenit deoarece elimina toxinele.

Afectiuni comune care pot fi tratate sau ameliorate prin reflexologia talpilor: astm, gripa, dureri de gat, raceala, constipatie, osteoporoza, umar intepenit, acnee, dermatita, psoriazis, stres, depresie, sindrom premenstrual, infertilitate, sarcina, dupa nastere, insomnie, diabet, obezitate si multe altele.

Important: cand apelati la aceasta terapie si maseurul va intocmeste fisa medicala, trebuie sa fiti sinceri si sa ii expuneti toate afectiunile, bolile si tratamentele pe care le administrati in acel moment. In functie de acestea, maseurul va poate aduce la cunostinta contraindicatiile sau efectele secundare ale reflexoterapiei.

Written by: Bella Kitty

Lasă un răspuns