Retete de post rapide si gustoase pentru acasa

Retete de post rapide si gustoase

Postul este strans legat de rugaciune. Rugaciunea este calea de comunicare cu Dumnezeu. Postul religios trebuie insotit de retinerea de la ganduri, pofte si fapte, astfel reusim sa cream un scut de aparare impotriva celui rau.

Dincolo de faptul ca postul este indicat de medici pentru eliberarea trupului de toxine, postul aduce cu el niste provocari, beneficii si testeaza niste limite: potoleste poftele trupesti, testeaza vointa, este calea spre pocainta pacatelor si ajuta ca rugaciunea fiecaruia sa fie puternica, sincera si sa ajunga cu usurinta la Dumnezeu.

Prin eliminarea carnii si a alimentelor de origine animala si lactata, a bauturilor alcoolice din alimentatie, postul poate fi considesat un tratament cu efecte benefice in tratatea multor boli. In sustinerea si indeplinirea cu succes a acestui tratament uneori anevoios, ne gasim puterea de a merge mai departe prin rugaciune.

retete,reteta,retete de post,reteta de post

Retete de post rapide si gustoase

Dupa incheierea postului sau a tratamentului prin post, trebuie sa revenim treptat la alimentatia normala. Daca aglomeram organismul de alimente pe care nu le-a mai digerat de mult timp, riscam indigestii, intoxicatii sau alergii.

  1. Bruschete
  2. Humus
  3. Salata de urzici crude
  4. Cartofi copti umpluti cu margarina, ciuperci fierte, tocate, mirodenii ori cu margarina, piure de telina si mirodenii ori cu masline curatate de samburi si tocate
  5. Pilaf de ciuperci
  6. Praz cu masline
  7. Macaroane cu nuci
  8. Mere la cuptor
  9. Dovlecei in sos tomat
  10. Dovlecei marinati
  11. Placinta cu mere
  12. Prajitura cu nuca
  13. Zacusca de peste
  14. Ciuperci a la greque (aici pot fi folosite atat ciuperci crude cat si ciuperci la conserva)
  15. Supa crema de rosii
  16. Bors de loboda
  17. Salata orientala (cartofi, ceapa, ardei gras, fasole verde, masline, rosii, ulei, sare, piper). In zilele cu dezlegare la peste, se poate adauga si conserva de sardele sau ton). Salatele care contin rosii sau peste nu pot fi pastrate mai mult de 5-6 ore de la preparare, deoarece acestea se depreciaza dupa aceasta perioada.
Written by: Bella Kitty

Lasă un răspuns